Deze planten staan nu in overvloed op het land en tussen de bomen. Anneguus en lam doen hun best als eerste de sappigste en malste exemplaren te veroveren.
De paardenbloemensla eten we met een vinaigrette met sjalotjes uit eigen tuin en van de soep volgt nu een heerlijk recept van Anneguus.
400 gram brandneteltopjes van jonge planten
1 klein uitje en een teentje knoflook
2 aardappelen
water
grof (kruiden) zout en peper
crème fraîche
1 eetlepel olijfolie
Bak het fijn gesneden uitje in de olie, als deze begint te bruinen voeg je de fijn gesneden knoflook en de gewassen brandnetels toe. Breng dit aan de kook met water en de fijn gesneden aardappelen. Laat zachtjes pruttelen totdat het geheel gaar is, pureer dit met een staafmixer en maak het smeuïg met de crème fraîche. Lekker met een stukje geitenkaas, een stokbroodje, een glaasje wijn en voor de liefhebbers een bordje paardenbloemensalade.
ik kom lekker bij jullie eten
BeantwoordenVerwijderen