woensdag 29 mei 2013

Rillettes

Er wordt hier nog veel zelf ingemaakt.
Heerlijke dingen en meestal niet zo moeilijk te maken, je moet alleen wel weten hoe!
Welke ingrediënten, zacht vuur hoog vuur, lang of kort gekookt,
een snufje wel of niet, alles is belangrijk voor een goed eind resultaat.
Wij hebben gelukkig onze buurvrouw Simone, een schat aan waardevolle kennis die ze gelukkig
zonder voorbehoud wil delen.
Hier helpt ze met het maken van een Rillettes de Canard, een in  kleine stukjes gesneden eend
 met een zelfde gewicht aan klein gesneden mager spek, klein scheutje water erbij, dat is alles.
Ze (de rillettes) staat nu zachtjes op de kachel  te garen. Dat duurt ongeveer 7 uur.
Wat zout en peper toevoegen als alles goed gaar is.
Nu nog even afwachten of ze net zo lekker is als de Rillettes  die Simone zelf maakt. 

1 opmerking: