Een paar keer per jaar is er in de winkels een overvloed aan eendenvlees.
Een mooi moment om een hoop "cuise de canard" in te slaan en hier "confit de canard" van te maken.
Benodigdheden:
Hele vette eenden poten of magere poten en een pot eenden- of ganzenvet.
Grof zout, geplette peperkorrels.
Naar smaak nog tijm, laurierblaadje,
knoflook, rode peper, geraspte citroenschil etc.
Wrijf de avond voor het bereiden de poten in met het zout (niet te veel, de mijne zijn helaas iets aan de zoute kant geworden) en de kruiden en laat dit marineren.
Veeg de volgende ochtend de eendenpoten goed schoon en doe ze over in een wijde braadpan.
Zet de braadpan losjes afgedekt (eventueel vocht moet nog kunnen ontsnappen) op heel laag vuur op de kachel/fornuis en laat de poten de hele dag garen.
Let op dat de poten uiteindelijk helemaal onder het vet staan, zo niet dan nog eenden- of ganzenvet toevoegen.
Goed geconserveerd in glazen potten zijn ze zeker een jaar te bewaren.
Heerlijk met witte bonen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten