Hoeveel fruit en groenten kan een mens verwerken?
In augustus beginnen de pruimen te vallen; eerst rustig aan, maar binnen een maand zijn het er honderdduizenden.
In deze periode komen ook de courgettes en de sperziebonen met in hun kielzog
de tomaten, perziken, komkommers, paprika's, appels, walnoten en de kruiden.
de tomaten, perziken, komkommers, paprika's, appels, walnoten en de kruiden.
Gelukkig is er veel wat je kunt drogen, invriezen of inmaken door te steriliseren.
(Dat is overigens ook nog een hele kunst.)
Inmiddels staan er weer liters limonadesiroop, noten en tomaten wijn, compotes, jams, soepen, sperziebonen, snijbonen en tomatensaus in het "Kot" plus een hele stapel pompoenen, mais voor de kippen en aardappels.
En dan nog 2 vaten met samen 200 liter gistende pruimen voor de eau de vie.
Hoewel niet alle inmaak goed gelukt is kunnen we de winter aardig doorkomen met deze voorraad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten