Je kunt hier overal ansichtkaarten kopen met streekgerechten erop.
Het recept voor deze notentaart vond ik op zo'n kaart.
Ik heb hem gemaakt voor het evenement in de oliemolen.
Hij was èrg lekker.
4 eieren
50 gram meel + beetje bakpoeder of
50 gram zelfrijzend bakmeel
160 gram walnoten
100 gram oter
8 eetlepels suiker (of minder)
citroenrasp of vanille
beetje zout
eetlepel rum of andere favoriete drank
maal de noten redelijk fijn
scheid van 2 eieren de dooier en het wit
klop het eiwit met een beetje suiker en een klein beetje zout stijf
maak van de overige 2 eieren, de 2 eidooiers
het meel, de gemalen noten, de gesmolten boter, vanille etc een beslag
voeg voorzichtig het stijf geklopte eiwit toe
en de rum.
oven stand 6 - +/- 25 minuten
50 gram meel + beetje bakpoeder of
50 gram zelfrijzend bakmeel
160 gram walnoten
100 gram oter
8 eetlepels suiker (of minder)
citroenrasp of vanille
beetje zout
eetlepel rum of andere favoriete drank
maal de noten redelijk fijn
scheid van 2 eieren de dooier en het wit
klop het eiwit met een beetje suiker en een klein beetje zout stijf
maak van de overige 2 eieren, de 2 eidooiers
het meel, de gemalen noten, de gesmolten boter, vanille etc een beslag
voeg voorzichtig het stijf geklopte eiwit toe
en de rum.
oven stand 6 - +/- 25 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten